BE MODERN: beleef de tentoonstelling virtueel!

Gepubliceerd op 26.02.2021

De 3D-digitalisering van de tentoonstelling BE MODERN, die van 2 oktober 2020 tot 21 februari 2021 in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België plaats vond, biedt een interactieve en immersieve beleving van deze moderne en hedendaagse kunstcollectie.
 

Met behulp van de muis of een virtual reality headset (of cardboard), kunt u de tentoonstelling nu in 3D verkennen. Een ideale kans om de tentoonstelling op een andere manier te bezoeken, of ze alsnog te ontdekken moest u haar gemist hebben.

Via virtuele weg kan u een 150-tal schilderijen, beeldhouwwerken, werken op papier, installaties en video’s te zien en de moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis van dichtbij zien.  De videoreeks van onze dienst publieksbemiddeling nodigt bovendien uit om kunst en actualiteit vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Ontdek het 3D-bezoek 


Dit project was mogelijk dank zij de steun van de Brussels Museums, visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De meeste van de tentoongestelde kunstwerken zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen bijgevolg niet gebruikt of gereproduceerdworden zonder de toestemming van de kunstenaar of zijn rechthebbenden