Onze Musea ontvangen het Connectoo-label

Gepubliceerd op 12.05.2023

Onze Musea gaan voortaan door het leven als gecertificeerde Connectoo-zone, dit wil zeggen dat men bij ons terechtkan met vragen over online procedures en toegang tot digitale overheidstoepassingen, zoals eBox, Itsme, CSAM, MyMinfin, etc. Bijdragen aan het verkleinen van de digitale kloof, dat is de ambitie van het opleidingsproject Connectoo.

Om die reden heeft de FOD BOSA het Connectoo-certificaat ontwikkeld om ambtenaren op alle bevoegdheidsniveaus een opleiding te bieden over de uitdagingen van digitale inclusie en over hoe ze de burgers kunnen begeleiden.

Connectoo

Dit initiatief is er gekomen nadat werd vastgesteld dat 49% van de volwassen bevolking in ons land nog steeds geen digitaal contact heeft met de overheidsdiensten (enquête van Statbel uit 2021). Elke dag zijn er tal van burgers die niet weten hoe ze om moeten gaan met de digitalisering van de administratieve procedures.

> Alle informatie over de opleiding: https://connectoo.belgium.be/nl/

> Heb je een vraag over een online toepassing of doorliep je zelf reeds het Connectoo-traject, neem dan gerust contact op met de contactpersoon voor de KMSKB (Dries Van Wielendaele)