Bezoek voor blinden en slechtzienden De Hollandse School: nieuwe kunst voor een moderne samenleving

Museum op Maat

Rondleiding in dialoog samen met een gids

 

Samen met een gids bekijk je enkele werken uit de collecties. Voorwerpen, tactiele materialen, muziek ondersteunen de dialoog tussen de bezoeker, de gids en het kunstwerk. De activiteiten houden rekening met de sanitaire maatregelen. We beperken het aantal manipulaties. 

 

PROGRAMMA

15.02.2023 Oppervlak(kig) in het Fin-de-Siècle Museum
24.03.2023

Hand en gebaar in de kunst in het Fin-de-Siècle Museum

26.04.2023

De Hollandse School: nieuwe kunst voor een moderne samenleving

09.06.2023

Liefde

De Hollandse School: nieuwe kunst voor een moderne samenleving

De Nederlandse samenleving van de zeventiende eeuw wordt gedomineerd door een handeldrijvende burgerij en gekenmerkt door een krachtige immigratie en sterke stedelijke ontwikkeling. Dat bracht bijna als vanzelf een nieuwe schilderkunst voort met een nieuwe beeldtaal en nieuwe vragen vanuit het publiek.  De meest onmiddellijke uiting van die 'gouden eeuw' is de opmerkelijke bloei van een naar thematiek en volume radicaal nieuwe schilderkunst. Het was de samenkomst van zoveel begaafde kunstenaars die aan de basis stond van deze bloei met haar extreme variatie in werkwijzen en technieken.

TAAL (NL)

 
TIJDSTIP

14:00 - 16:00

ONTHAAL

Afspraak: Forum
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel
(Voor mensen met beperkte mobiliteit : Regentschapsstraat 1A)

TARIEVEN

€ 8: normaal tarief
(inclusief museumtoegang)
Een gratis begeleider per persoon
Geleidehonden zijn toegelaten

MEER INFORMATIE & RESERVATIE

museumopmaat@fine-arts-museum.be